distanțe improbabile – instalație de fotografie

expozitie fotografie ropotan

Marți pe 8 octombrie, la ora 18:30 Galeria Odeon și DanaArt Gallery vă invită la o instalație de fotografie inedită, în foaierul Sălii Studio a Teatrului Odeon, București.
“Distanțe Improbabile” este un proiect al artiștilor Cristina și Răzvan Ropotan care a început în urmă cu doi ani.

“Fiecare din noi avea câte un aparat foto și un film. 36 de poziții. Eu eram într-un loc, ea era în altă parte. Făceam câte 3-4 fotografii pe zi și apoi ne întâlneam și le alăturam. Este un dialog la distanță, sincer, ne-photoshopat.”, ne spune Răzvan.
Expoziția-instalație ne invită la o privire prezentă, activă și mereu proaspătă. Nu este despre tehnică și compoziţie în fotografie, ci devine un performance în care publicul este încurajat să se poziționeze față de sine, de ceilalți și de contextul exterior.
“Nu putem ști cu siguranță ce distanță este între mine, cea care vorbește și tine, tu, cel care citești. Între tine şi imagini. Între fotografii. Între noi. Între ”tu” şi ”tine”.”, spune Cristina Ropotan.
“Trebuie să recunosc că a fost ideea ei. În esență, pentru mine a însemnat foarte mult, faptul că, deși eram departe unul de celălalt, aveam această unealtă care ne aducea cumva aproape, indiferent că eu eram la Paris și ea în București. În fiecare din fotografii este în spate, codat, un mesaj de dor, un mesaj de dragoste.”, a adăugat Răzvan Ropotan.
Cristina este fotograf, Răzvan este actor, iar “distanțe improbabile” este prima expoziție pe care cei doi au pregătit-o pentru public. Amândoi sunt tineri și entuziasmul lor este contagios. Nu ezitați să mergeți să vedeți această expoziție, deschisă publicului până pe 27 octombrie.
“Trebuie să mulțumim DanaArt Gallery și Fabrik pentru că au devenit niște prieteni adevărați și ne-au ajutat foarte mult, dar mai ales pentru că fără ei expoziția nu ar fi avut loc în condiții atât de bune.” au mai spus cei doi.
Expoziția nu va avea un orar fix, fiind deschisă cu o oră înainte și în timpul pieselor de teatru ce vor avea loc la Teatrul Odeon, și Sala Studio, dar și prin programare la unul din numerele de telefon 0722.748.668 sau 0753.466.823 pentru un alt interval orar.

Advertisements
This entry was published on September 23, 2013 at 11:28 am and is filed under fotografie pe film, silent thoughts, work with friends. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: